Esti aici: Aplicabilitate » Aplicatii speciale (OEM)  » Industria energiei eoliene

Aplicatii speciale (OEM) – Industria energiei eoliene

Cum arata sursa de energie a viitorului? Generarea de energie electrica de catre centralele eoliene se afla din ce in ce mai mult in centrul de interes al companiilor furnizoare de energie electrica. O parte importanta a unei turbine eoliene este protectia individuala a componentelor la supraincalzire. Indiferent daca se doreste ventilatia nacelei, racirea generatorului, ventilatia dulapului de comanda, racirea aerului din turn sau a invertorului si racirea transformatorului – ventilatoarele noastre sunt potrivite pentru orice cerere din aceasta industrie.

Oferimt solutii flexibile pentru:

  • debit optim de aer
  • intretinere minima
  • functionare silentioasa
  • gama larga de tensiuni de functionare (la 50/60 Hz)
  • eficienta maxima la viteze variabile
  • functionare fara probleme chiar si sub varfuri de vibratii si tensiune
  • economie de spatiu prin motoare cu rotoare externe

Domeniu de performanta mare pentru turbinele eoliene

Ventilatia nacelei

Galeria unei turbine eoliene inglobeaza multe componente high-tech care degajeaza caldura. Indepartarea acesteia este absolut necesara pentru functionarea optima. Ventilatoarele noastre modelele DRA, AND, DQ/DR sunt potrivite.

Racirea generatorului

Energia cinetica este transformata in energie electrica prin generator. Pierderea de caldura are loc in timpul acestei conversii. Ventilatoarele noastre DRA pot indeparta caldura degajazata.

Ventilatia cabinetul de comanda

Cabinetul de comanda este esential pentru coordonarea perfecta a componentelor unei turbine eoliene. De asemenea, si aici, este nevoie de disiparea caldurii pentru protejarea componentelor electrice. Ventilatoarele noastre necarcasate in diverse designuri si, de asemenea, ventilatoare model ERA, sunt optime pentru aceste aplicatii.

Racirea aerului din turn

Racirea turnului turbinei eoliene este posibila doar prin debite mari de aer. Din acest motiv, aici sunt utilizate ventilatoare axiale, precum si ventilatoarele necarcasate din seria DKNM / DKNB / DKNR.

Racirea transofmatorului si invertorului

Racirea altor componente electronice, cum sunt invertoarele sau transformatoarele, nu este o problema pentru ventilatoarele noastre. Nu conteaza daca racirea se va face in nacela sau la baza unei turbine eoliene.