Esti aici: Aplicabilitate » Aplicatii speciale (OEM)  » Industria feroviara

Aplicatii speciale (OEM) – Industria feroviara

Tehnologia moderna de transport feroviar are o mare cerere pentru ventilatoarele de inalta calitate din intreaga lume. Ventilatoarele special concepute pentru caile ferate subteranre si suburbane, trenurile regionale si de mare viteza, pentru racirea motoarelor de tractiune, transformatoare, electronice si aparate de aer conditionat. Ventilatoarele noastre s-au folosit cu succes in aceste aplicatii exigente de pe toate continentele din anul 1981 si indeplinesc cele mai diverse cerinte in ceea ce priveste socul mecanic, temperatura si aalimentare cu energie electrica.

Dezvoltarile specifice permit o functionare fara probleme cu:

  • Fluctuatii de tensiune
  • Soc mecanic ridicat
  • Oscilatii si vibratii
  • Diferite conditii meteorologice si sarcini termice

… si ofera solutii frexibile pentru:

  • Directia optima a aerului
  • O gama larga de tensiuni de functionare (la 50/60 Hz)
  • Eficienta maxima la viteze variabile
  • Intretinere minima

O gama larga de servici in domeniul tehnologiei feroviare

Ventilatia cabinei

Locurile de munca ale operatorului de tren plaseaza cerinte tehnice ridicate privind incalzirea, ventilatia si aerul conditionat. Indiferent daca sistemele montate pe acoperis, unitatile integrate de acoperisuri sau sistemele de pardoseala – ventilatoarele necarcasate din seria DKHR / M (EC varianta GKHR / M) sunt ideale pentru miscarea aerului necesar. Ventilatoarele centrifugale ERA, ventilatoarele axiale din seria AKF / AKS si ventilatoarele REE si VRE de la ECOFIT sunt perfecte pentru aceasta aplicatie.

Racirea componentelor sistemului de actionare si a sistemului de franare

Acumularea pierderilor de caldura, degajate de motoarele de tractiune, trebuie sa fie redusa pentru evitarea supraincalzirii. Acelasi lucru este valabil si pentru componentele sistemelor de franare ale trenurilor. Ventilatoarele necarcasate din seria DKHR / M (Varianta EC GKHR / M), ventilatoarele centrifugale ERA / DRA si ventilatoarele GDF de la ECOFIT sunt ideale pentru aceste aplicatii.

Climatizarea compartimentelor pasagerilor

Confortul pasagerului are prioritate in tehnologia feroviara. Ventilatoarele din Grupul Rosenberg sunt alegerea potrivita pentru in climat placut in vagoane. Acestea administreaza punctele de operare necesare in cadrul sistemelor integrate in mod fiabil si cu cerinte minime de spatiu. De exemplu, ventilatoarele necarcasate din seria DKHR / M (varianta EC GKHR / M), ventilatoarele DRA, ventilatoarele GDF de la ECOFIT, precum si ventilatoarele axiale AKF / AKS indeplinesc aceste conditii.

Cabinele pentru retelistica / Racirea eletronicelor

Constructia trenurilor includ multe componente electronice care sunt adesea gazduite in dulapuri electronice. Si aici este necesara o disipare suficienta a caldurii pentru a proteja componentele electronice sensibile la supraincalzire. Ventilatoarele necarcasate DKHR / M(varianta EC GKHR / M), ventilatoarele centrifugale ERA sau REE, GDF precum si ventilatoarele 200D de la ECOFIT au fost dezvoltate special pentru aceasta zona de utilizare.

Racirea componentelor sistemului de alimentare

O sursa de alimentare in sistemul de alimentare la bord a trenurilor reprezinta o tehnologie de ultima generatie. Si aici se utilizeaza componentele ale sistemului, cum ar fi invertoarele, care trebuie sa fie racite, de exemplu, in sistemul de propulsie al trenurilor. Ventilatoarele necarcasate DKHR / M (varianta EC GKHR / M), ventilatoarele centrifugale ERA / DRA si ventilatoarele ECOFIT GDF sunt ideale pentru aceste aplicatii de racire.