Esti aici: Aplicabilitate » Aplicatii standard » Scoli

Aplicatii standard – Scoli

In mai multe scoli exista “ceva in aer”…

… care a fost confirmat de studii stiintifice, pe langa studiul PISA, care arata faptul ca in mai multe sali de clasa, calitatea aerului lasa de dorit.

In ultimii ani, fatadele, inclusiv ferestrele, au fost renovate in mai multe cladiri publice pentru a economisi energie. In Germania, multe scoli au fost modernizate in cadrul pachetului de stimulare economica II. Lipsa ventilatiei naturale nu a fost luata in considerare. Rezultatul este o crestere a continutului de CO2 care provoaca oboseala, dureri de cap si o concentrare slaba in randul studentilor, precum si un stres mai mare pentru profesori din partea studentiilor non-receptivi.

In majoritatea salilor de curs, schimbul de aer are loc doar prin intermediul ferestrelor. Daca ferestrele sunt inchise, continutul de CO2 creste rapid. Frecvent, continutul de CO2, in aerul ambiental este ridicat, nefiind “ acceptat din punct de vedere igienic”.

Deja la concentratii de CO2 mai mari de 1.000 ppm, se foloseste termenul “valoare discutabila din punct de vedere al igienei”. Aceasta valoare este depasita in timp foarte scurt; imediat ce oamenii intra in zona. Chiar si valori inacceptabile din punct de vedere igienic de peste 2.000 ppm sunt comune. Nivelul ridicat de zgomot, temperaturi foarte scazute si curentii fac dificila ventilarea naturala cu ajutorul ferestrelor.

Solutia prin ventilare mecanica

Ventilatarea mecanica a salilor de curs poate ajuta la eliminarea problemelor mentionate. Acest lucru a fost confirmat de un studiu facut de o universitate din Danemarca, care a fost aplicat din scolile daneze. Ei au ajuns la concluzia ca studentii lucreaza mai eficient – cu pana la 16% mai mult – in camerele ventilate mecanic, in comparatie cu camerele ventilate exclusiv prin deschiderea ferestrelor. Continutul de CO2 in sala de clasa poate fi pastrat numai in limitele acceptate din punct de vedere igienic in conformitate cu conditiile de comfort.

Rosenberg oferta solutia optima pentru ventilatia mecanica in salile de clasa, precum si in salile de birouri si sali de intalnite cu unitatiile de recuperare a energiei:

>> SupraBox DELUXE (H and V)