Esti aici: Tehnologia EC » Ventilatoare cu EC

Tehnologia EC – Ventilatoare cu EC

Grupul Rosenberg ofera o multitudine de ventilatoare eficiente energetic cu motoare EC pentru ventilatoarele standard, pentru aplicatii Oem si ventilatoarele pentru unitatile de tratare a aerului. Ventilatoarele EC sunt utilizate pretutindeni, unde este nevoie de consumul energetic economic si controlul simplu. Electronica integrata stabileste ventilatorul EC pentru o functionare optima. Tot ce este necesar este un semnal de control.

Bucla deschisa

In modul de functionare “Bucla deschisa” viteza ventilatorului poate fi reglata treptat printr-o intrare de 0-10V sau 4-20mA. Ventilatoarele cu motor EC cu electronica integrata sunt controlate cu viteza 0….100%.

Bucla inchisa

In modul de functionare “bucla inchisa” ventilatorul cu motor EC compara valoarea nominala cu valoarea reala masurata si regleaza viteza in conformitate cu cerintele stabilite. Valorile masurate (presiune, debit, temperatura, CO2…) trebuie sa fie prezente ca un semnal electric 0-10V sau 4-20mA.

Parametrii EC

Cu software-ul gratuit ECParam de la Rosenberg, modificarile setarilor ventilatorului cu motor EC pot fi efectuare utilizand un adaptor USB-to-RS485. Conditiile de functionare actuale pot fi de asemenea citite.

Urmatoarele tipuri de ventilatoare sunt disponibile cu motoare EC:

In plus, datorita proprietatilor lor deosebite, ventilatoarele EC sunt utilizate in general in unitatile noastre de recuperare a energiei. In functie de debit si aplicatie Unitatile de tratare a aerului Airbox sunt echipate cu ventilatoare EC eficiente energetic.